Астарта отримала кредити на пів мільярда

11 серпня 2022, 11:02 1989

«Ощадбанк» надав нові кредити двом компаніям агропромхолдингу «Астарта-Київ»: ТОВ «Цукорагропром» на 350 млн грн та ТОВ «Агрофірма ім. Довженка» — на 150 млн грн.

Про це говориться у повідомленні фінустанови.

Як зазначається, залучені кошти буде спрямовано на покриття потреб операційної діяльності сільськогосподарського та цукрового виробництв. Зокрема, буде придбано мінеральні добрива, засоби захисту рослин для осінньої посівної кампанії, а також енергоносії та сировину для роботи цукрових заводів у цьогорічному виробничому сезоні.  

«Робота ключових галузей економіки в цей складний час — це не лише наповнення бюджету сьогодні, а й перспектива більш швидкого відновлення після нашої перемоги», — зазначив голова правління «Ощадбанку» Сергій Наумов.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).