Alebor Group побудує прикордонний зерновий термінал

10 липня 2022, 10:25 1888

Керівництво Alebor Group має план щодо будівництва терміналу по перевалці зернових із широкої колії на вузьку, європейську.

Для цього вже було придбано 15 Га території, говориться у повідомленні компанії. 

Як зазначається, далі спеціалісти розроблятимуть логістику транспортування зерна до порту «Констанца» в Румунії, для подальшої його реалізації.

«У вересні ж, ми плануємо поставити вже перший вагон та вийти на показник 1,5 тис. т на добу», — говориться у повідомленні Alebor Group.

А вже 1 січня компанія планує збудувати термінал із потужністю зберігання 60 тис. т, із можливістю перевантаження 3 тис. т за добу.

«Якщо говорити про сьогодні, на жаль, ситуація зі зберіганням та експортом зерна дуже погана, через досить важку та довгу логістику транспортування зерна. 

«У нас був досвід, коли за 6 місяців в полі ми повністю під ключ будували елеватор та вводили його в експлуатацію», — пригадав співзасновник ГК Alebor Group Олексій Кустов.


Для довідки: Alebor Group — потужна група компаній, що більше 10 років працює на зерновому ринку України. В активі компанії 3 сучасні елеватори на 315 тис. т одночасного зберігання та 2 транспортно-експедиторські компанії з автопарком 210 вантажівок.