Агротрейд вийшла на ринок Тунісу

02 квітня 2024, 15:33 844

Група «Агротрейд» за підсумками 2023 року експортувала зерно до 13 країн світу.

Як говориться у повідомленні компанії, найбільшими покупцями агропродукції стали Єгипет, Туніс, Туреччина та Іспанія. Також група постачала зерно до Італії, В’єтнаму, Греції, Угорщини, Румунії, Латвії, Кіпру, Болгарії та Австрії.

«Минулого року ми працювали переважно зі звичними для нас країнами призначення, крім Тунісу, до якого вперше експортували великі партії кукурудзи — майже 56 тис. т. У такий спосіб ця держава відразу посіла друге місце у структурі нашої зовнішньої торгівлі. Загалом найбільші обсяги зерна у компанії придбав Єгипет — понад 35 тис. т кукурудзи та більш ніж 25 тис. т сої.

Вже традиційно великі обсяги агропродукції ми поставили до Туреччини та Іспанії. Наші південні сусіди купували сою та кукурудзу, а іспанці — пшеницю. Натомість найменші обсяги товарів надійшли до Австрії — 320 т сої», — говорить директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи «Агротрейд» Андрій Бут.

Уточнюється, що 2023 року компанія поставила на світовий ринок майже 350 тис. т зерна. З них частка власної агропродукції склала 35%, або 116 тис. т, а сторонніх виробників — 65%, або 230 тис. т.


Для довідки: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка і торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одноразового зберігання 570 тис. т.