Агротрейд сертифікує органічну сою для експорту до ЄС

22 липня 2022, 13:58 2606

Група «Агротрейд» уже отримала сертифікат, який підтверджує якість сої та дозволяє експортувати культуру до країн Європи.

Сертифікацію виконала компанія Organic Standard, говориться у повідомленні компанії. 

«Цим документом фахівці гарантують, що соя групи «Агротрейд» вирощена без ГМО з використанням якісних та дозволених у Європі добрив та хімії. Загалом компанія планує продати в країни ЄС близько 4 тис. т сої залишків минулого врожаю», — повідомляє менеджер систем якості та бізнес-процесів групи «Агротрейд» Михайло Ремізанцев.

Група чекає на новий урожай — цього року засіяли соєю 3,1 тис. га, які теж планують експортувати.

Також на підприємстві «Агротрейд» на Чернігівщині відбувся аудит для отримання сертифікації ріпаку, що дозволить експортувати його до ЄС. Агрохолдинг планує продати приблизно 20 тис. т нового врожаю ріпаку, і отримання сертифікату якості на товар — непохитна вимога Європейського Союзу.

Завершити процедуру сертифікації планується до 1 серпня.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.