Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA

29 серпня 2023, 15:31 1395

Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» оновило довгостроковий кредитний рейтинг АТ «Аропросперіс Банк» за національною шкалою на рівні uaAA та рейтинг депозитів на рівні ua1.

Як говориться у повідомленні агентства, банк (позичальник) або окремий  борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками (позичальниками) або борговими інструментами.

Зазначається, що з початку 2022 року до серпня 2023 року «Аропросперіс Банк» був добре забезпечений капіталом (регулятивним і основним), про що свідчить наявність істотного запасу за нормативом регуляторного капіталу, який перевищував встановлені НБУ граничні значення. Також впродовж періоду аналізу банк підтримував хороший запас ліквідності, значення якої також перевищували нормативи НБУ. 

Активи «Аропросперіс Банк» станом на початок другого півріччя 2023 року характеризувались високою якістю: частка високоліквідних активів з мінімальним рівнем кредитного ризику (грошові кошти та їх еквіваленти і державні облігації) в активах банку становила 83,59%, а частка непрацюючих кредитів (NPL) у кредитах банку була у 5,25 раза меншою за середній рівень NPL по банківській системі України і становила всього 7,41%. 

За підсумками першого півріччя 2023 року прибуток та ключові статті доходів банку продемонстрували істотне зростання: прибуток банку виріс до 32,856 млн грн, чистий процентний дохід порівняно з першим півріччям 2022 року збільшився на 76,10%, а чистий комісійний дохід – на 55,21%.