Агропродсервіс відсіяв ріпак «конвеєром»

01 вересня 2016, 08:03 2276

Корпорація «Агропродсервіс» завершила посів озимого ріпаку на 2 870 га.

Посів проведений якісними гібридами провідних виробників, повідомляє прес-служба агрохолдингу.

На всіх 2 870 га забезпечили послідовність посівів гібридів, а при розширенні «вікна» посіву застосували гідриди з різним біоритмом розвитку та архітектонікою рослин.

«Посівний конвеєр, незважаючи на посуху, забезпечив максимально можливе використання посівного періоду з гарантованою вологозабезпеченістю поверхневого шару грунту. Для цього довелося тимчасово припиняти ранні посіви озимого ріпаку. Тільки з 18 серпня, коли пройшли невеликі опади висіяли ріпак на полях Зборівського та Козівського районів», — відмічають в «Агропродсервісі».

За повідомленням головного агронома компанії Андрія Куляна, якщо пройдуть незначні дощі, це дозволить посіяти ще 160 гектарів ріпаку у с. Старе Місто Підгаєцького району.

Пізні посіви, як говорять в компанії, ще вкладаються у календарні терміни. Появу сходів на таких посівах при необхідності стимулюють «підтягуванням» рослин позакореневим підживленням. На перших 1400 га озимого ріпаку в «Агропродсервісі» вже появились дружні сходи.


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.