В ОАЕ запустили найбільшу в світі вертикальну ферму

22 липня 2022, 19:00 4553

Вертикальна ферма, які вироблятиме 900 т листової зелені на рік, відкрилась неподалік аеропорту Дубай (ОАЕ).

Ферма отримала назву ECO 1, і в даний час це найбільший такий об'єкт у світі. Її площа перевищує 100 тис. м2, довжиною 160 метрів, а на стелажах ростуть салат, шпинат і рукола, повідомляє InVenture.

Ферми ECO 1, як і інші закриті ферми, автоматично відстежує та регулює освітлення, вологість, поживні речовини та інші фактори для прискорення росту рослин. Але масштабування виробництва допомагає розподілити витрати на цю технологію.

«У такому масштабі економіка працює добре. Таким чином, ферма виходить дуже прибутковою», — розказав CEO проєкту вертикального фермерства Crop One Holdings Крейг Ратайчик.

Підприємство також використовує на 95% менше води, ніж потрібно для вирощування зелені у полі, та не застосовує пестициди чи гербіциди. Оскільки зелень вирощується в контрольованих умовах і відразу вирушає до магазинів або авіакомпаній, зелень не потрібно мити перед вживанням. Не дивно, що відсоток втрат набагато менший, ніж у продуктів, які доставляються здалеку.

Компанія відмовилася поділитися подробицями про те, скільки енергії споживатиме ферма, хоча зазначила, що використовує максимально ефективні системи. Зараз ферма використовує традиційну енергію, але у майбутньому збирається перейти на сонячну.