В Італії для боротьби із посухою використовують підземні води

27 серпня 2022, 14:30 3077

Останніми місяцями надзвичайна посуха, спричинена відсутністю опадів та посилена екстремально спекотними умовами літа, викликала підвищений інтерес у сільськогосподарському секторі Італії до буріння свердловин для забезпечення водою культур, які зазнають теплового стресу.

Про це повідомляє Freshplaza.

«У період з червня по кінець липня ми просканували сотні гектарів, в основному в центральній та північній Італії, в районах, які завжди характеризувалися високою водозабезпеченістю, але цього року зіткнулися з найсерйознішою із колись зареєстрованих надзвичайних ситуацій з водою. Незважаючи ні на що, успішність була досить високою, щасливчики знайшли водоносні горизонти, тому змогли врятувати постраждалі від тривалої посухи виробництва. Для інших, на жаль, доступність води була настільки обмежена, що буріння було недоцільним», — розповів Вінченцо Орсо з HydroHunter Italia, компанії, яка займається дослідженням підземних вод із використанням дистанційно пілотованих літаків та багатороторних вертольотів.

За його словами, відзначається значне зниження рівня ґрунтових вод та збільшення інтрузії солей до 80 км від моря, тому часто доводиться копати глибше, щоб знайти водоносні горизонти.