Сотні тракторів повернулись до Брюсселя: фермери палять шини і кидають яйця

26 лютого 2024, 13:22 1112

Джерело фото: Le Monde

Сотні тракторів з’їхались до Європейського кварталу Брюсселя для проведення акції протесту з нагоди саміту європейських міністрів сільського господарства.

Як повідомляє The Brussels Times, близько 11:00 в Європейському кварталі було зосереджено 900 тракторів. Вони утворили довгу процесію, заблокувавши проїзд містом. 

Кількість поліції у Європейському кварталі та на критичних точках і в’їздах збільшили, однак трактори проривають заслони. Поліцейських закидують гноєм, димовими шашками та апельсинами, що змушує їх відступати.

Протестувальники також підпалили тюки соломи та тракторні шини, але поліції вдалося загасити вогонь за допомогою водомету.

Аграрії також закидали яйцями одну з будівель європейських установ.

Сьогодні, 26 лютого, на засіданні міністри сільського господарства Європейського Союзу планують обмінятись ідеями щодо швидкого та структурного реагування на кризу в аграрному секторі, пише DW.

Вони також обговорять пропозиції Єврокомісії щодо подальшого полегшення навантаження на фермерів та скорочення їхніх адміністративних витрат, надання більшої підтримки малим фермерським господарствам та організації спільного ринку сільськогосподарської продукції.