Польські фермери погрожують відновити блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною

03 січня 2024, 09:23 1868

Польські фермери з організації «Ошукане Підкарпатське село» сьогодні, 3 січня, вирішать, чи відновлять вони блокаду пункту пропуску «Медика Шегині» на українському кордоні.

Про це повідомив лідер організації Роман Кондрув, пише НВ із посиланням на польські ЗМІ.

Блокаду буде відновлено, якщо фермери не отримають офіційного письмового підтвердження, що їхні вимоги будуть виконані. 3 січня Кондрув збирається обговорити ці гарантії із заступником міністра сільського господарства Польщі.

Головними вимогами протестувальників є збільшення суми кредитів для аграріїв, дотації на кукурудзу та збереження сільськогосподарського податку на торішньому рівні.

«Для нас важливо отримати письмове підтвердження того, що наші вимоги будуть виконані. Якщо їх не може надати міністр, хай це зробить прем'єр-міністр», — сказав Кондрув.

Якщо перемовини з посадовцями не принесуть бажаного результату, фермери відновлять протест на кордоні о 08:00 у четвер, і перехід буде знову заблоковано.

«Я вже розмовляв із поліцією та командою з кризового менеджменту. Все готово для продовження протесту. Але якщо ми отримаємо письмове підтвердження, протест точно закінчиться», — пояснив лідер організації.