Про це з посиланням на дані USDA повідомляє асоціація «Укроліяпром».
Відмічається, що пальмова олія займає найбільшу питому вагу у світовому виробництві олій — 34,7%, а у світовій торгівлі оліями — понад 60%.
На світовому олійному ринку за останні 10 років імпорт пальмової олії збільшився у 2 рази. При цьому 80% використовується для харчових цілей.
Лідерами з імпорту пальмової олії в 2016/17 МР є Індія (21,6%), країни ЄС (14,2%) та Китай (11,0%). Україна імпортувала лише 0,3% або близько 140 тис. т даної продукції.
«Пальмова олія — основна сировина, яка використовується у світі при виробництві твердих рослинних жирів без трансізомерів, що відповідає рекомендаціям ФАО/ВОЗ», — додали в «Укроліяпром».