На протест до Берліна з'їхалися 10 тисяч аграріїв

15 січня 2024, 16:17 2290

Джерело фото: Agrarheute

Німецькі фермери сьогодні, 15 січня, влаштували масштабну акцію протесту проти рішення уряду поступово скасувати субсидії на сільськогосподарське дизельне паливо.

На площу перед Бранденбурзькими воротами у Берліні з’їхалися 3,6 тис. тракторів, 2 тис. вантажівок та 10 тис. учасників, пише Agrarheute.

Порядок під час акції охороняють 1300 поліцейських.

Президент Асоціації німецьких фермерів Йоахім Руквід під час своєї промови анонсував продовження протестів, якщо вимоги аграріїв не будуть виконані. 

«Відкликайте плани скасування, тоді ми відкличемо, — звернувся він до влади. — Для майбутнього Німеччини потрібні стабільні сільські райони. Без сільського господарства Німеччина не мала б майбутнього. Ми хочемо справедливого рішення!»

За словами Руквіда, за тиждень у протестах взяли участь понад 100 тис. тракторів. 

«Ми дякуємо населенню за велику солідарність і підтримку. 70% німців підтримують нас. Ця підтримка підтверджує наш курс і додає нам мужності. Ми також відчуваємо вражаючу солідарність інших секторів, таких як пекарі, м'ясники, ресторатори та ремісники, деякі з яких мітингували разом із нами», — уточнив керівник асоціації.

Під час заходу також виступив міністр фінансів Німеччини Крістіан Ліндер, який питання сільськогосподарського дизелю не торкнувся. Водночас він пообіцяв зменшити бюрократію, а також вивчити можливість запровадити згладжування тарифів для податку на прибуток або створити неоподатковуваний резерв компенсації ризику.

«Сільське господарство заслуговує на повагу всього суспільства. Нам потрібна аграрна політика, яка довіряє фермерам… Я знаю, що зростають витрати, які фермерам доводиться покривати», — додав міністр.