Молдова надала знижку на транзит української соняшникової олії

24 липня 2023, 08:43 1184

Залізниця Молдови погодилася надати окрему знижку на транзитні перевезення соняшникової олії з України.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

Він зазначив, що йдеться про перевезення вантажу через дільницю Басарабяска-Етулія на дунайські порти Рені (Україна), Джурджулешти, Галац (Молдова, Румунія).

«Згідно з оприлюдненою інформацією на сайті залізниці Молдови, за умови виконання місячного обсягу перевезення рослинних олій 30 тис. т/місяць (або 15–16 цистерн на добу) на дільниці Басарабяска-Етулія до тарифів перевезення буде застосовано коефіцієнт 0,61 (тобто буде надаватися знижка на перевезення приблизно 3,52 $/т олії, або –39% на тариф вантажного рейсу)», — зауважив Валерій Ткачов.

Він додав, що загальна вартість перевезення олії територією Молдови (дільниця Басарабяска-Етулія) зменшиться з 10,15 до 6,63 $/т.

Зазначена знижка буде застосовуватися до перевезених обсягів олії усіма експедиторами територією Молдови за звітний місяць (обсяги мають суммуватися) та буде підраховуватися щомісячно до шостого числа наступного місяця.

Водночас посадовець зауважив, що стосовно питання долучення до розрахунку знижки на перевезення зернових вантажів (ГНГ 1001–1008), а також продуктів переробки олійно-жирового комплексу — шроти, жмихи (ГНГ 2304, 2306) наразі відповідь від Молдови не надходила.