Китай посилює вимоги до молочних продуктів

13 вересня 2022, 17:11 2108

Китай запровадить суворіші правила безпечності та якості для безалкогольних напоїв і молочних продуктів, вводячи суворі стандарти та вимоги.

Відповідні рішення ухвалили Національна комісія з охорони здоров’я (NHC) і Державна адміністрація з регулювання ринку (SAMR) Китаю, пише «Інфагро».

Також запроваджено суворіші правила для концентрованих молочних продуктів, таких як згущене молоко з цукром та згущене молоко без цукру, вказано специфічні сенсорні характеристики, яким ця продукція має відповідати на додаток до достатнього вмісту білка та жиру.

«Продукція цієї категорії не повинна містити жодних видимих ​​сторонніх тіл, будь-які рідини не повинні містити будь-яких згустків і осаду, а будь-які в’язкі продукти мають бути гладкими, рівномірними та помірної в’язкості», — йдеться у повідомленні.

Спеціальні стандарти також були визначені для продуктів зі згущеним молоком із низьким вмістом жиру та знежиреного, і їх маркування має відповідати цим стандартам у майбутньому.​

Наприклад, цільне згущене молоко має містити понад 7,5 г/100 г жиру, нежирне — від 1 до 7,5 г, а знежирене — менше 1 г.

Нові нормативні стандарти почнуть діяти 30 грудня 2022 р.

Крім того, остання зміна, внесена SAMR і NHC, ввела жорсткіше регулювання якості сирів у країні, де відтепер лише продукти, що містять понад 50% молочної складової є «справжнім сиром».

«Усі інші продукти, що містять від 15% до 50% справжньої сирної складової, тепер можуть називатися лише «сирними продуктами», і це буде вважатися новою категорією, яка матиме власне нормативне забезпечення.​

Виробники, які продовжуватимуть використовувати етикетку «сир» для продуктів із вмістом сирної складової менше 50%, зазнають відповідних санкцій.