Франція виділяє 400 млн євро на допомогу тваринницьким фермам

29 березня 2022, 18:00 1162

Зіткнувшись зі зростанням вартості кормів для тварин, Франція вжила виняткового заходу, надавши допомогу тваринникам.

Про це повідомляє Міністерство продовольства та сільського господарства Франції.

Зіткнувшись із поточною ситуацією, французький уряд представив план стійкості, який діятиме відповідно до цих пріоритетів:

  • У зв'язку зі значним підвищенням вартості палива знижка у розмірі 15 центів, яка не оподатковується, з 1 квітня поширюється і на дизельне паливо для фермерів.
  • У зв'язку зі значним зростанням вартості газу сільськогосподарські та лісопромислові, а також агропродовольчі компанії тепер мають право на допомогу, що надається компаніям, які споживають газ та електроенергію. Ця допомога буде корисна компаніям, чиї витрати на газ та електроенергію становлять не менше 3% витрат і які стануть збитковими у 2022 році через збільшення витрат на енергію.
  • Зважаючи на збільшення вартості кормів для тварин, у фермерських господарствах прийнято винятковий захід зі встановленням допомоги тваринникам для покриття частини додаткових витрат на корми. Конкретно ця допомога спрямована на господарства, які залежать від закупівлі кормів і зазнають збитків, пов'язаних із цим збільшенням. Вона буде терміном на 4 місяці, починаючи з 15 березня, а перші виплати здійсняться через 2 місяці. На цю допомогу буде виділено щонайбільше 400 млн євро.
  • У зв'язку з додатковими труднощами бюджет на виплату внесків на соціальне страхування буде доповнено цього року додатковими 60 млн євро, щоб урахувати господарства, що зіткнулися з підвищеними видатками.