Дві великі компанії викрили у перевезенні харчової олії в танкерах для палива

15 липня 2024, 19:00 4178

Дві великі компанії — Sinograin і Hopefull Grain and Oil Group — опинилися в центрі скандалу в Китаї через звинувачення в перевезенні харчової олії в танкерах після пального та хімікатів без належних процедур очищення.

Про це пише CNN з посиланням на публікацію у Beijing News. 

Зазначається, що танкери, які перевозять пальне і рідкі хімікати, який сь час також використовували для перевезення рідких харчових продуктів: кулінарної олії, сиропів, соєвої олії.

Тривале споживання олії із залишками хімічних речовин, за даними експертів, може призвести до розладу здоров’я та спричинити незворотні пошкодження органів.

Управління безпеки харчових продуктів КНР оголосило про створення міжвідомчої групи, яка має розібратися в ситуації. Винні «будуть суворо покарані відповідно до закону», йдеться в заяві регулятора.

Законодавство Китаю про безпеку харчових продуктів забороняє зберігати або транспортувати харчові продукти разом із токсичними або шкідливими предметами. Підмішування токсичної та шкідливої неїстівної сировини є кримінальним злочином, за який може загрожувати тривале ув’язнення, а в разі отруєння людей зі смертельними наслідками — навіть смертна кара.

У Sinograin заявили, що почали внутрішнє розслідування, і пообіцяли припинити співпрацю з будь-якими перевізниками, які порушують правила безпеки. Hopefull Grain and Oil Group також пообіцяла провести розслідування.