USAID потроїло фінансування грантів для українських переробників

15 грудня 2023, 15:27 1674

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств — до $11 млн.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«З огляду на велику кількість заявок і значний інтерес з боку підприємств переробної галузі, було ухвалене рішення збільшити суму грантового фінансування», — пояснюється у повідомленні.

Загальний обсяг фінансування грантової програми для підтримки інноваційної трансформації та розвитку українських підприємств становитиме $11 млн, а у межах програми буде надано близько 75 грантів (раніше планувалось близько 25 грантів).  

«Розвиток українських виробників і залучення інвестицій у реальний сектор — пріоритет Міністерства економіки. Наша стратегія — переробка і розвиток високотехнологічних галузей. Маємо збільшити частку переробки в структурі ВВП з нинішніх 10% до як мінімум 20%, адже немає прикладів успішних сировинних держав. Сировинність часто, навпаки, синонім бідності», — зазначає перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зокрема, гранти підтримуватимуть бізнес у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

З деталями можна ознайомитися за посиланням