Виробники засобів для агросектору продовжують інвестувати у модернізацію потужностей

11 грудня 2023, 10:30 2303

Компанія Odetex (ТОВ «Одетекс») не припиняла інвестиції й продовжує завозити нове обладнання та запускати у виробництво нові продукти наприклад, віднедавна розпочала виробництво сітки для пакування овочів та фруктів.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний директор компанії Odetex Віктор Наумчак.

«Компанія за деякими позиціями вже повернулася та наростила обсяги виробництва до показників довоєнного часу. Ми збільшили виробництво захисної затінювальної сітки, оскільки для експорту в нас не вистачало обсягів. Але за деякими продуктами — скоротилися, адже внутрішній ринок зменшився», — розповідає Віктор Наумчак.

За його словами, в сегменті затінювальної сітки 50% займає внутрішній ринок, 50% — експорт, продажі агроволокна більше орієнтовані на внутрішній ринок. Компанія вже експортує свою продукцію до Молдови, Румунії, Чехії, Німеччини, Іспанії.

«Будемо орієнтуватися на ситуацію взимку. Якщо все буде гаразд, то вже навесні плануємо дообладнувати поліпропиленове виробництво мішків для борошна, цукру. Цю продукцію вироблятимемо для внутрішнього ринку», — зазначив Віктор Наумчак.


Для довідки: ТОВ «Одетекс» виробляє в Україні біле і чорне агроволокно бренду GrowTex і захисні затінювальні сітки GrowtexNet. Компанія використовує сучасне обладнання та якісну сировину від європейських виробників. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua