Розвиток тваринництва можливий лише з інноваціями

27 червня 2024, 08:42 914

Подальший розвиток агросектору загалом і тваринницького напряму зокрема можливий лише за використання сучасних інновацій.

Про це в інтерв’ю AgroPortal.ua розповідає керівник напрямку тваринництва ГК «Агрейн» Олександр Буднік.

За його словами, впоратися з таким завданням здатні працівники, які володітимуть глибинними знаннями за своєю спеціальністю й одночасно матимуть універсальні знання у суміжних сферах. 

«Наприклад, застосування новітніх ІТ-рішень дозволить працівнику розрахувати оптимальний раціон харчування поголів’я худоби, виявити хворобу ще у зародку та не допустити її розвитку, запобігти задушенню поросят-сисунців та загалом поліпшити роботу на кожній ланці виробничого процесу», — каже Олександр Буднік.

Водночас він додає, що, на жаль, на багатьох агропідприємствах діє ще застаріла система радянських часів, за якої селянам потрібно було дати якомога більше робочих місць у сільському господарстві. А віддача працівників та ефективність їхньої роботи були далеко не на першому місці.

Сьогодні, аби підприємство розвивалося, до роботи варто залучати людей, зацікавлених у спільному кінцевому результаті, зазначає Олександр Буднік. 

«Залучення міждисциплінарних працівників дозволяє компанії оптимізувати чисельність персоналу на фермах із невеликою кількістю худоби, акумулювати кошти та платити універсалам достойну заробітну плату, запропонувати можливість кар’єрного зростання, а у відповідь вимагати високих результатів. Тобто практика охоплення одним працівником кількох посад вигідна і йому, і підприємству. Тому я переконаний, що найближчим часом наш досвід перейме чимало колег», — резюмує керівник напрямку тваринництва ГК «Агрейн».