На Полтавщині виробництво продукції із зернових зросло майже на 60%

24 листопада 2020, 12:05 1878

За 9 місяців 2020 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року виробництво продукції із зернових культур плющених, перероблених на пластівці, лущених, обрушених зросло на 58,8%.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Зазначається, що також в області збільшилося виробництво йогурту рідкого та сквашеного молока — на 41,7%, сиру свіжого неферментованого — на 9,8%, олії соняшникової нерафінованої — на 6,3%, виробів здобних та цукерок шоколадних — на 4,2%, масла вершкового жирністю не більше 85% — на 3,5%.

«Галузь переробки сільськогосподарської продукції та виробництва харчової продукції традиційно відіграє провідну роль в економіці області. Загалом середньорічний обсяг реалізації продукції підприємствами харчової галузі за останні три роки становить 29,9 млрд грн, за 2019 рік — 30,3 млрд грн, що складає 18% у структурі загального обсягу реалізації промислової продукції області», — повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Харчова промисловість Полтавської області представлена 18 підгалузями: молокопереробна галузь — 16 підприємств, м’ясопереробна — 18 підприємств (на 4 підприємства більше проти минулого року); цукрова — 5 підприємств; олійно-жирова — 4 підприємства; борошномельно-круп’яна — 10 підприємств; плодоконсервна — 3 підприємства; виробництво хліба та хлібобулочних виробів — 23 підприємства (на 3 підприємства більше проти минулого року); виробництво кондитерських виробів, печива, тістечок — 11 підприємств (протягом року їхня кількість збільшилася на 4); виробництво мінеральної води та інших безалкогольних напоїв — 3 підприємства.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua