Милованов: Законопроєкт по ринку землі приймуть за ніч чи, можливо, дві

06 лютого 2020, 14:55 2917

Прийшов час прийняти закон про обіг сільськогосподарських земель. Його парламентарі приймуть, вдень або вночі, або для цього потрібно буде дві ночі. Яка кількість депутатів голосуватиме за законопроєкт — поки невідомо.

Таку думку висловив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, коментуючи сьогоднішнє засідання парламенту з розгляду законопроєкту №2178-10.

«Найголовніше полягає в обмеженні концентрації в одні руки, яка зменшена в 20 разів порівняно з першим варіантом законопроєкту. Також важливою зміною є заборона купувати землю іноземцям», — зазначає Тимофій Милованов.

За його словами, також банки позбавлені механізму бути власниками земельних ділянок, а можуть бути лише утримувачами в разі неповернення застави і в лімітований період часу, коли банк має продати землю.

«Незважаючи на протистояння, яке ми бачимо сьогодні, сподіваюсь, що після прийняття законопроєкту про обіг землі ми будемо конструктивно працювати з усіма фракціям і політичними силами», — зазначає Тимофій Милованов.


Для довідки: сьогодні, 6 лютого 2020 р., Верховна Рада України приступила до розгляду у другому читанні законопроекту про обіг земель сільгосппризначення (№2178-10). 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua