Чернявський: Мрія повертає довіру пайовиків (оновлено 13:10)

25 листопада 2016, 11:37 3089

«Мрія Агрохолдинг» повертає довіру пайовиків, про що свідчить значний відсоток перепідписання договорів на оренду земель сільгосппризначення.

Про це під час святкування Дня працівників сільського господарства в Тернополі повідомив генеральний директор компанії Саймон Чернявський.

За його словами, «Мрія» активно підтримує громади, з якими співпрацює. Загальна сума, спрямована на реалізацію соціальних проектів від початку року, склала близько 15 млн грн. Було створено низку нових і підтримано вже існуючі обслуговуючі кооперативи, серед яких — молочні, ягідний, швейний тощо. На це компанія протягом 2016 р. спрямувала 1,68 млн грн. Ще 1,43 млн грн було виділено на потреби бійців АТО. А сума податкових платежів, відрахованих підприємствами компанії в бюджети всіх рівнів із початку року, склала майже 238 млн грн, що на 45,5 млн грн більше, ніж у минулому році.

Підбиваючи підсумки року, найбільшим кроком вперед Саймон Чернявський назвав «залучення $46 млн інвестицій від поточних бондхолдерів». За рахунок цього агрохолдинг здійснює свою операційну діяльність у належному режимі, а також спрямовує значні ресурси на закупівлю техніки та обладнання.

«Компанія придбала п'ять колісних тракторів Саѕе SH M34R2P Magnum 340 і ще п'ять гусеничних Case ДР Steiger Quadtrac. Також серед поповнень — новий обприскувач, лущильники, сівалки, паливозаправники, вантажні автомобілі, агрегати для обробки ґрунту і збору врожаю. В цілому за 2016 г. «Мрія» інвестувала в закупівлю нової техніки й обладнання $8,8 млн, а в 2017 р. сума запланованих інвестицій у техніку складе ще $10,5 млн», — розповів Саймон Чернявський.

Ще одним важливим досягненням він вважає отримання згоди комітетів кредиторів і бондхолдерів щодо умов реструктуризації $1,1 млрд.

«Після завершення всіх процедур боргове навантаження агрохолдингу скоротиться втричі — до $330 млн», — констатував Саймон Чернявський.

Крім того, як зазначив операційний директор «Мрії» Віктор Кухарчук, у 2016 році агрохолдингу вдалося зібрати гарний урожай зерна — на 91,7 тис. т більше, ніж у попередньому році.

За його словами, компанія продовжує вдосконалювати технології в рослинництві. Зокрема, другий рік поспіль триває інтенсивна робота над вирівнюванням полів.

«Нерівність площ — це одна із тих причин, які можуть серйозно перешкодити отриманню бажаного урожаю на горбистих ділянках», — каже Віктор Кухарчук, додаючи, що в цьому році в «Мрії» вирішили самостійно виготовити випрямляч для ґрунтів, який показує чудові результати в роботі . Він дуже економічний у плані витрат і не вимагає дорогого ремонту.

Не менш важливим завданням для поліпшення показників виробництва Віктор Кухарчук вважає боротьбу з багаторічними бур'янами: в планах на наступні два роки — очистити від них всі поля компанії.

Оновлено. Як відзначив у ході святкування голова Тернопільської ОДА Степан Барна, пріоритетом номер один на сьогодні має бути безпека держави, яка значною мірою залежить від добросовісних платників податків.

За його словами, на Тернопільщині бюджетонаповнюючою компанією є «Мрія». «Більше 1200 працівників Тернопільщини працють легально і «вбілу» у «Мрії». Сподіваємося, що у майбутньому динаміка приросту нових робочих місць буде позитивною», — сказав він.

«Мрія» також провела нагородження кращих працівників за підсумками сезону подарунковими сертифікатами та грамотами. Окремих співробітників удостоєно почесних нагород «Орден «За розбудову України» і «Хрест Слави». Останню з рук голови Тернопільської ОДА отримали ті працівники агрохолдингу, які брали участь в АТО.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua