Громада на Черкащині отримала рекордні показники в овочівництві

12 лютого 2023, 09:20 1838

Буцька ТГ (Черкаська обл.) торік долучилася до проєкту «Сади Перемоги», що дало можливість виростити овочі для забезпечення всієї громати та переселенців.

Про це AgroPortal.ua повідомив голова Буцької територіальної громади Сергій Залізняк.

«Комунальної землі для вирощування овочів було виділено не так і багато, в межах 5 га. Переважно це були землі, які ніколи не використовувались — колишні цегельний завод і ферма. Вони були зарослі, завалені щебнем, цеглою. Вибрані були такі ділянки не просто так, це все було прописано у програмі «Сади Перемоги», — розповідає Сергій Залізняк.

За його словами, участь у цьому проєкті також взяли близько 100 приватних домогосподарств громади.

«Отриманий результат нас, чесно кажучи, приємно здивував. Навіть фермери, які вже тривалий час обробляють землю, такого не прогнозували. Отримавши хороший врожай, ми забезпечили овочами переселенців і свої потреби в громаді. Вирощували практично все — помідори, огірки, цибулю, капусту, баклажани, буряк, картоплю, перець, навіть кавуни. Останні нас взагалі здивували, адже були й такі, що важили 15-16 кг, тобто для нашого регіону це нереально. Люди у нас вирощують у середньому по 3-5 кг, а тут такий результат. За смачними і солодкими кавунами до нас приїздили звідусіль переймати досвід»,  зазначає Сергій Залізняк.

Він додав, що в Буцькій ТГ також садили соняшник і пшеницю. Соняшник переробили на олію, пшеницю — на крупи, борошно, і всім цим забезпечили місцевих людей.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua