Устриць подають на гірці з льоду вже відкритими. Лід дозволяє страві залишатися свіжою протягом наступної півгодини. Тому постарайтеся не відкладати цю страву на потім, а з'їжте її після подачі.
Устриць їдять живими або сирими, кому яка назва більше до душі.
— Полийте лимонним соком або оцтом з добавками. Наливайте його прямо в раковину.
— Візьміть спеціальний ніж для устриць або виделку, надріжте ніжку устриці.
— Додайте до устриці соус або витягніть її та вмочіть у соус. Устриці приправляють оливковою олією або кислим і гострим соусом Табаско.
— За допомогою виделки відправте устрицю до рота. У неформальній обстановці устриць їдять, просто перекидаючи їх до рота і випиваючи сік з раковини.
Лимонний сік — хороший індикатор свіжості продукту. Якщо устриця свіжа, після добавки лимонного соку вона повинна трохи зморщитися.
Крім лимона і різних соусів до сирих молюсків можуть бути подані устричні крекери і хрін. Устричні крекери додають в особисто поданий соус, попередньо розкришивши їх над соусницею, а хрін можна додати як у соус, так і на саме м'ясо устриці.
Поганий тон — солити устриць. У них і так достатньо своєї солі. До речі, як і корисного цинку, його в 100 г устриць аж 165% від добової норми.
Ніколи не розрізайте м'ясо сирої устриці або молюска.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua