Від традиційної паски до смаків інших країн. Які новинки виробники запропонували на Великдень

16 квітня 2023, 05:55 7670

Сергіївська пекарня на Полтавщині почала підготовку до Великодня заздалегідь. В асортименті цьогоріч стандартні паски з родзинками, цукатами, сирна, шоколадна, а також декілька новинок.

«Замовили пакування, форми, закупили цукати, родзинки. На жаль, кожного року відбувається здорожчання, також додаються енергоносії. Ми, як завжди, будемо тримати невелику ціну за хорошу якість. Минулого року всім запаслись — є і генератор, і паливо. Свята нам ніякі рашисти не зможуть відмінити», — розповів AgroPortal.ua власник пекарні Володимир Опришко. 

За вагою традиційно випікали паски 100, 200, 350 та 500 грамів. Ціна на них проти минулого року майже не змінилась, єдиний виняток — новинка з дещо дорожчим оформленням.

Сергіївська пекарня цього року випекла 5 тисяч пасок. Кожну 10-ту з них за ініціативи власника пекарні відвезли бійцям на фронт.

У асортименті як великих хлібозаводів, так і невеличких пекарень можна зустріти паски різних смаків та розмірів: від класичної з родзинками до пасок із сухофруктами, цукатами, сиром.

Наприклад, компанія «Київхліб» цього року представила 8 різновидів паски: від традиційної до кекса Panettone Premium. Також у 2023 році компанія має новинку — кекс пасхальний «Червона калина». Відзначається, що на створення нового виробу хлібопекарів надихнула мужність України, наші захисники та національні традиції. 

Крім того, були розроблені продукти спеціально для дітей. Кожен кекс «Пасхальний казковий» містить маленький сюрприз усередині коробки — набір наліпок, а також два кольори пакування на вибір — рожевий та блакитний. Сама ж паска випікається за оригінальним рецептом — містить згущене молоко і родзинки та має яскраве оздоблення з декором «курча». 

До початку великоднього сезону-2023 з’явилися і нові продукти, категорія яких ще не дуже поширена на українському ринку. ТМ «Сто пудів» запустила у продаж суміш для випікання «Крафін». Він має схожість із великодніми пасками, але є більш універсальним видом випічки. У західних країнах його печуть як на свята, так і у звичайні дні у якості десерта.

Як повідомляють у компанії, інтерес їхніх покупців та клієнтів до новинки зростає з кожним днем від старту продажів. Тож, як наслідок, «Крафін» уже складає гідну конкуренцію іншим сумішам для випікання пасок від ТМ «Сто пудів».

«Саме з «Крафіну» ми почали додавати на пакування QR-код із посиланням на відеорецепт приготування страви, що є значним оновленням. До Великодня ми виробили достатню кількість сумішей для забезпечення попиту всіх наших клієнтів та покупців», — відмічають у компанії.


Редакція AgroPortal.ua вітає православних християн із Воскресінням Христовим. Бажаємо світлого Великодня, добра, благополуччя кожній родині, перемоги та миру — Україні!