Про це заявив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, йдеться у повідомленні ННЦ «ІАЕ».
«Стан тваринництва, що склався за 5 місяців поточного року, дає підстави прогнозувати подальше зменшення поголів'я худоби та птиці, виробництва м'яса, молока, яєць і вовни. І хоча ця тенденція стосується здебільшого господарств населення, вона негативно вплине на загальні обсяги виробництва тваринницької продукції у 2017 р.», — пояснив Лупенко.
За його словами, виробництво м'яса — вирощування худоби і птиці — у 2017 році знизиться проти минулого року на 1,3% і становитиме 3166,2 тис. т.
Зокрема, виробництво великої рогатої худоби збільшиться на 1,3% і становитиме 613 тис. т. Обсяги виробництва м'яса птиці прогнозуються на рівні минулого року, виробництво м'яса свиней скоротиться на 5,1%, а м'яса овець та кіз — на 2,9%.
«Молока буде вироблено 10158 тис. т, що на 2,2% менше, ніж торік. Яєць прогнозується одержати 15,2 млрд шт, тобто майже на рівні минулорічних показників (+0,4%)», — додали в ННЦ «ІАЕ».
Обсяги виробництва вовни очікуються на рівні 2,0 тис. т, що на 2,9% менше ніж 2016 року.
Таким чином, очікувані обсяги виробництва продукції тваринництва у 2017 р. суттєво не вплинуть на ситуацію на ринку, хоча майже постійне їх зменшення в умовах незабезпеченості раціональних норм харчування вимагає внесення певних коректив задля стимулювання нарощування виробництва, підсумував Лупенко.