Українська індичатина витісняє імпорт

11 березня 2021, 14:58 3621

Виробництво м«яса індиків в Україні зростає з кожним роком. За період 2017-2020 років приріст обсягів виробництва склав 41% і в 2020 році виробництво оцінюється на рівні 37 тис. т.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Зростання власного виробництва дозволило частково задовольнити внутрішній попит на даний вид м«яса та скоротити імпортні поставки», — пояснюють експерти.

В 2020 році Україною було імпортовано 7,3 тис. т м«яса індиків, що на 8% нижче показника попереднього року та на 36% нижче показника 2017 року. В 2020 році безумовним лідером в поставках є Польща, на частку якої припадає 75% імпорту м«яса індички. Далі слідують Угорщина (10%) та Великобританія (5%).

»І хоча обсяги споживання індичого м«яса в Україні поки що незначні в порівнянні з більш традиційними для українців видами м«яса, однак даний продукт набуває все більшої популярності серед українських споживачів», — констатують в УКАБ.