Свиногосподарство на Буковині отримає племінний статус

09 серпня 2022, 10:26 2261

ТзОВ «Генетік-Інвест» (Чернівецька обл.) отримало погодження на присвоєння статусу суб’єкта племінної справи у тваринництві.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА на сторінці у Facebook.

Як зазначається, господарство закупило в Данії високопродуктивне поголів’я свиноматок для подальшого розведення та реалізації молодняка господарствам, які планують вирощувати високопродуктивних тварин.

Всі члени регіональної експертної комісії з присвоєння статусу суб’єкта племінної справи у тваринництві проголосували одноголосно за прийняття такого рішення і вирішили надати експертній комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України для розгляду матеріали ТзОВ «Генетік-Інвест» з рекомендацією розглянути документи з можливим присвоєнням статусу племінного репродуктора з розведення свиней LL Данський Ландрас.

Уточнюється, що станом на 1 січня 2022 р. в області налічується 14 суб’єктів племінної справи у тваринництві, яким присвоєно 19 статусів, це 4 господарства зі скотарства (молочного та м’ясного), 2 — зі свинарства, 5 — з вівчарства, 3 — з рибництва.