Через пряму агресію ворога Україна втратила 30% поголів’я. Падіння цін, розрив логістичних ланцюгів тощо — все це створює великі проблеми.
Про це розповів голова громадської організації «Асоціація вівчарів» Василь Стефурак, пише Firtka.
«Я часто наголошую на тому, що якщо зерно на складі може знаходитися два-три роки, то тварина не зможе й два-три дні. Це живі істоти. Так само й на кордоні вантажівки із зерном можуть стояти й чекати, коли пропустять, з тваринами так не вийде», — зазначає Василь Стефурак.
За його словами, сьогодні тваринники не можуть експортувати яловичину та баранину. Відмінність «до» війни та «після» — закриті кордони, і ситуація досі не вирівнялася. Зате Україна успішно продовжує імпортувати м’ясо з Європи.
«Щоб ми могли експортувати м’ясо, нам потрібна бойня з єврономером. Там йдеться про цілий цикл правильного забою, якого в Україні немає. Адже бойня — це не лише місце для забою тварин, а й прописаний весь процес роботи з екологічною складовою тощо», — розповідає Василь Стефурак.