На Одещині будується сучасний вівцекомплекс на 3,5 тис. голів

05 березня 2023, 12:00 3800

Незважаючи на війну, на Одещині реалізуються інвестиційні проєкти. Один із них — будівництво сучасного вівцекомплексу на 3,5 тис. голів овець м'ясних порід на території смт Лиманське Роздільнянського району в ТОВ «Колос» (вартість проєкту — 15 млн грн).

Про це AgroPortal.ua розповіла директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова.

Також, за її словами, ТОВ «Агропрайм Холдинг» Болградського району реалізує проєкт зі встановлення біогазової установки на свинокомплекс потужністю 24 тис. гол. свиней (вартість проєкту — 27 млн грн).

Щодо ситуації у галузі тваринництва на Одещині, Алла Стоянова зазначає, що станом на 1 січня 2023 року чисельність поголів'я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств становить 132,8 тис. голів, що на 3,0% менше, ніж торік. Незначне скорочення поголів’я спостерігається в усіх галузях тваринництва, окрім свинарства. 

«У сільгосппідприємствах порівняно з минулим роком поголів’я ВРХ стабілізувалось на минулорічному рівні й становить 14,5 тис. голів, поголів’я свиней збільшилось на 4,1% і становить 72,8 тис. голів; поголів’я корів зменшилось на 3,1% і становить 6,3 тис. голів; овець та кіз — на 9,8% і становить 23,1 тис. голів», — уточнює Алла Стоянова.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua