Про це розповів директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає «ГолосUA».
«Основна причина зниження виробництва полягає в тому, що на сьогоднішній день український ринок замкнувся», — зазначив експерт. За його словами, після скорочення експорту ціна продукту на внутрішньому ринку впала майже вдвічі, проте навіть за такою ціною надлишок яєць не може бути використаний у повному обсязі.
Як зазначив Дорошенко, з яєць може виготовлятися яєчний порошок, однак і цей продукт повинен реалізовуватися на якихось ринках.
При цьому експерт нагадав, що скорочення експорту відбулося після відмови Ізраїлю купувати яйця українського виробництва, нових же ринків збуту вітчизняні виробники не знайшли.
Для довідки: Виробництво яєць в Україні за період січень-липень 2016 р. знизилося на 13,8% — до 7,9 млрд шт.