Затверджено модельний статут організації водокористувачів

01 вересня 2022, 14:51 2315

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 27 серпня 2022 р. №962 «Про затвердження модельного статуту організації водокористувачів».

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, модельний статут організації водокористувачів є основою для розробки та затвердження кожною організацією водокористувачів власного статуту як установчого документа.

«Статут визначає правовий статус, права, обов’язки та відносини членів організації водокористувачів, порядок створення такої організації, органи управління організації водокористувачів та їх повноваження, основні напрями діяльності організації водокористувачів, порядок проведення господарської діяльності та припинення організації водокористувачів», — говориться у повідомленні.

Крім того, модельний статут містить варіативні положення, які обиратимуться водокористувачами під час створення ними організацій водокористувачів.

«Це сприятиме ефективному проведенню гідротехнічної меліорації на земельних ділянках сільськогосподарського призначення, які включені до території обслуговування організації», — говориться у повідомленні.