З початку війни покупці змінили умови сплати за поставлену їм агропродукцію

19 січня 2023, 14:25 1695

Раніше агровиробник міг отримати більшу частину коштів одразу після відправлення вантажу залізницею. Зараз же затримка платежів може бути місяць і більше.

Про це AgroPortal.ua розповіла комерційна директорка HarvEast Тетяна Алавердова.

«Частка експорту суходолом дуже виросла порівняно з попередніми роками. Це пов’язано насамперед із блокуванням деяких раніше доступних морських шляхів, труднощами та ризиками цього виду логістики», — зазначає Тетяна Алавердова. 

За її словами, Польща, Словаччина, Румунія, Чехія, Угорщина суттєво збільшили обсяги закупівель української агропродукції. Такий рух у бік зміцнення партнерства з країнами ЄС значно підтримав українських агровиробників та продовжує впливати на розвиток сільського господарства в Україні загалом. 

«Не можу не сказати, що з початком війни покупці змінили умови сплати за поставлену їм агропродукцію. Раніше агровиробник міг отримати більшу частину коштів одразу після відправлення вантажу залізницею. Зараз же затримка платежів може бути місяць і більше, особливо у разі використання зернового коридору. Гроші надходять не раніше, ніж завантажене морське судно досягне, грубо кажучи, Босфору», — розповідає Тетяна Алавердова.