Євроколію до Львова почнуть будувати вже цього року

27 лютого 2024, 08:00 969

Будівництво залізничної ділянки «Мостиська Скнилів» від державного кордону з Польщею до Львова стартує поточного року.

Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише «Інтерфакс-Україна».

«Будівництво першої великої ділянки європейської колії «Мостиська Скнилів». Ми з'єднаємо нашу залізницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом із європейськими партнерами та донорами», — розповів він на форумі «Україна. Рік 2024».

Крім того, цього року планується відкриття кількох пунктів пропуску для автомобільного транспорту на кордоні з Молдовою, Румунією, Угорщиною та Польщею. Також триває процес модернізації 23 пунктів пропуску зусиллями Агентства відновлення, додав Кубраков.

Як повідомлялося, будівництво вузької євроколії (1435 мм) на напрямку «Мостиська Скнилів» планували розпочати ще 2020 року. Також уряд 2020 року вніс цей проєкт до списку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року. Проєкт оцінюється у $20,8 млн. Роботу над проєктом будівництва колії АТ «Укрзалізниця» планувала завершити до кінця 2023 року.