На Сумщині почали роботу додаткові підрозділи ДСНС для розмінування сільгоспугідь

01 травня 2023, 14:50 1280

Джерело фото: Сумська ОВА

Наразі на Сумщині підлягають розмінуванню майже 2 000 га сільськогосподарських угідь. Відповідно до рішення голови ДСНС України Сергія Крука, вже з 1 травня в Сумській області працюватимуть додаткові підрозділи ДСНС для розмінування території.

Про це повідомила Сумська ОВА.

Відзначається, що, крім того, Національна гвардія теж виділяє інженерно-саперні підрозділи з відповідним обладнанням для розмінування земель, щоб аграрії змогли провести весняно-польові роботи й восени зібрати врожай. 

«До речі, для здійснення розмінування Міжрегіональний центр швидкого реагування ДСНС України, що розміщується на Сумщині, отримав техніку, обладнання та спорядження від міжнародних партнерів. Зокрема, іноземні донори надали автомобілі для перевезення мінно-пошукових собак, екскаватор, металошукачі, захисні костюми піротехніка, захисні окуляри, наколінники та налокітники тощо. Все це обладнання та спорядження для розмінування рятувальники Сумщини отримали від уряду Королівства Данія, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Теchnische Hilfswerk THW та інших міжнародних донорських організацій»,  йдеться в повідомленні.