В Україні відкрили новий завод з виробництва ветпрепаратів та кормових добавок

16 травня 2017, 09:00 5936

У м. Дергачі Харківської області 12 травня компанією «АТ Біофарм» було відкрито новий завод з виробництва ветеринарних препаратів та кормових добавок.

Про це повідомила прес-служба народного депутата, заступника голови Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олександра Бакуменко, який взяв участь у відкритті заводу.

Крім того, на церемонії відкриття виробничих потужностей були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та депутати обласної ради.

З часу заснування і по теперішній час серед стратегічних напрямків діяльності «Біофарм» — розробка, виробництво і реалізація фармацевтичних препаратів та кормових добавок для ветеринарної медицини — продуктів, відомих в Україні та за її межами. Підприємство виробляє продукцію, асортимент якої налічує 53 найменувань та включає антианемічні, протимаститні препарати, паразитоциди, кокцидіостатики, препарати для зовнішнього застосування, протимікробні засоби, що діють в шлунково-кишковому тракті, протимікробні засоби системної дії та вітаміни. 

Більшість препаратів є оригінальними та мають українські патенти. Крім того, 16 продуктів компанії мають міжнародні патенти, 14 найменувань препаратів вже зареєстровано в зарубіжних країнах.

Із запуском виробничих потужностей компанія планує збільшити обсяги виробництва продукції в 4 рази та експорт ветеринарних препаратів та кормових добавок в зв'язку з відкриттям нових ринків збуту, які працюють за європейськими вимогами (країни ЄС, Туреччина, африканські країни, ОАЕ та інші).

«N. B.!» Біофарм: новий завод ветпрепаратів і кормових добавок (ФОТО)

Згідно з повідомленням, новий об'єкт відповідає вимогам GMP — міжнародного стандарту якості продукції, що дозволить підприємству виробляти високоякісну конкурентоспроможну продукцію у великих обсягах і широкому асортименті не тільки на вітчизняному ринку, а й за його межами.

По завершенню урочистої частини гостям було організовано екскурсію.

Завод складається з трьох поверхів. На першому знаходяться складські приміщення, на другому — виробничі (ділянки стерильних і нестерильних лікарських форм). Третій поверх — це лабораторії і офісні приміщення. Оснащення заводу на 90% вітчизняне: обладнання вироблено в Запоріжжі, Черкасах, Полтаві, Харкові.

Сучасні мікробіологічні та хіміко-аналітичні лабораторії заводу обладнані висококласним устаткуванням, яке дозволяє контролювати якість продукції, що випускається на дуже високому рівні, атестовані по ISO 17025.

Заступник Голови аграрного комітету Олександр Бакуменко відмітив, що у технологічне оснащення заводу вкладено 100 млн грн. «Такий рівень обладнання дозволить здійснити прорив на нові європейські та азіатські ринки, призведе до збільшення обсягів виробництва і експорту, що посприяє зростанню ВВП країни, збільшить валютну виручку для нашої країни, яка буде утримувати гривню, забезпечить наповнення бюджету країни і створення нових робочих місць, збільшуючи рівень зайнятості населення в регіоні. І найважливіше — те, що український виробник витримує кращі європейські стандарти», — сказав він.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зазначив, що відкриттю заводу передувала клопітка трирічна робота команди фахівців, завдяки чому заводські потужності демонструють вдале поєднання наукового, виробничого, інвестиційного ресурсів і було створено 100 робочих місць для мешканців міста.

«Це і податки для району, престиж і візитна картка всієї Слобожанщини. Завдяки сучасному менеджменту конкурентну продукцію підприємства знатимуть далеко за межами держави, так як технологія її виробництва дійсно відповідає світовим стандартам», — сказав він.

Зі свого боку, Олександр Бакуменко додав, що впевнений в перспективності цього підприємства завдяки симбіозу науки і виробництва, створення власних конкурентоспроможних препаратів, які будуть провідниками українських товарів з високою доданою вартістю на всіх світових ринках.