В Україні будуть готувати аграрних спеціалістів за співпраці зі Словаччиною

06 квітня 2017, 09:58 2660

Національний університет біоресурсів і природокористування України та Словацький аграрний університет в м. Нітра вчора, 5 квітня, започаткували програму подвійних дипломів.

Відповідну угоду підписали декани економічного факультету НУБіП Анатолій Діброва та Єлєна Горська. Словацький університет представили заступник декана по навчанню за міжнародними програмами Івета Убрежова, заступник декана по навчанню Джозеф Репкі та завідувач кафедри мовної підготовки Любомира Моравкова, повідомляють в НУБіП.

Як зазначив директор Навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко, співпраця зі словацькими колегами триває з 1965 р.

«Вона проходить не лише на папері, а насичено, ефективно і з користю для обох сторін — маємо взаємні обміни студентами, візити викладачів з лекціями, провадимо спільні наукові дослідження», — розповів Олександр Лабенко.

В свою чергу, декан Єлєна Горська додала, що в Європі наразі панує тренд щодо збільшення додаткової вартості наших випускників. Реалізувати це можна через міжнародну діяльність і співпрацю з бізнесом. Тому факультет економіки та менеджменту Словацького аграрного університету вийшов з ініціативою започаткувати програму подвійних дипломів з НУБіП.