Виробництво курятини в Україні у 2026 році складе 1,44 млн т, що на 30 тис. т більше за оцінку поточного року і на 50 тис. т перевищує показник 2024 року.
Про це йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA).
Фахівці прогнозують, що експорт курятини наступного року зросте до 490 тис. т, з 470 тис. т у 2025 році. Для порівняння: 2024 року цей показник становив 463 тис. т.
За оцінкою USDA, внутрішнє споживання курятини 2026 року зросте завдяки переходу населення з інших видів м’яса. Це зумовлено різницею в ціні та думкою споживачів, що м’ясо птиці корисніше за інші.
Водночас тенденція до збільшення експорту курятини та зменшення імпорту в Україні продовжиться у 2025 та 2026 роках. Очікується, що експорт переорієнтується з ЄС до Великої Британії, Близького Сходу та Африки.