USAID поширює нову технологію експорту зерна

24 березня 2023, 15:25 1501

Проєкт USAID закупив 800 максібегів, які може передати зацікавленим експортерам зернових та олійних культур для впровадження нової технології.

Про це говориться у повідомленні USAID у Facebook. 

Як зазначається, завдяки технології експортер зможе оперативно відвантажувати зерно своїм клієнтам і відправляти його залізницею до країн Європейського Союзу, використовуючи великі багаторазові м’які контейнери (максібеги). В один максібег вміщується 14 т зерна. 

«Використання максібегів є поширеною практикою в США та країнах ЄС, але для України ця технологія є новою. Наразі їх уже успішно використовує компанія Agromino», — уточнюється у повідомленні. 

USAID 30 березня проведе онлай-презентацію технології, яка буде цікава для агровиробників, зареєстрованих в Україні, які мають власні потужності та експортують зерно не менше 200 тис. т на рік. 

Під час заходу виробник максібегів — компанія з Дніпра Arivapak — розповість про особливості цих мішків, їхні характеристики, агроекспортер поділиться досвідом їх використання. 

Щоб долучитися  до заходу та мати можливість подати заявку на безкоштовне отримання максібегів, необхідно пройти реєстрацію за посиланням. Зареєстровані учасники отримають посилання на захід.