Українські компанії не цікавить ліцензування експорту зерна до Польщі

06 жовтня 2023, 12:48 5203

Українські компанії не надавали запитів щодо ліцензування постачання агропродукції до Польщі.

Про це розповів заступник міністра економіки України — торговий представник України Тарас Качка, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він вважає, що проблема із ввезенням української сільгосппродукції до країн Євросоюзу буде усунута в найближчі тижні та місяці, а до переговорів з Польщею можна буде повернутись після виборів. 

«Я не бачу жодних системних перешкод, щоб вирішити цю проблему. Це питання часу. До того станом на зараз на адресу Польщі немає запитів на ліцензії на експорт від українських компаній, що є додатковим показником, що немає масивного тиску експорту на внутрішній ринок Польщі. Ми використовуємо цей час, щоб показати, що в реальності чіткий інтерес українських експортерів — просто експортувати в ті держави-члени ЄС, де запит на українські товари справді високий», — сказав він.

Качка висловив думку, що цієї осені ринок заспокоїться.

«Ми всі повертаємося до нормальних торговельних потоків, що дасть змогу повернутися до ситуації, яка є зручною для місцевих фермерів у сусідніх державах ЄС і для українських фермерів», — додав торговий представник.