Українські фермери у прифронтових районах отримали насіння Pioneer

23 червня 2024, 16:00 3969

Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience стала партнером Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), яка спільно із Міністерством аграрної політики та продовольства України провела програму підтримки українських фермерів через надання насіння сої та соняшнику для весняної посівної кампанії.

Проєкт став можливим за фінансової підтримки урядів Японії, Норвегії та Бельгії, говориться у повідомленні Corteva.

Зазначається, що у межах цієї програми малі та середні фермерські господарства та сільгоспвиробники із прифронтових областей, земельні угіддя яких становлять від 10 до 500 га, мали право подати заявку на отримання безоплатного насіння. Гібриди соняшнику передової генетики бренду Pioneer® від Corteva ФАО передала фермерам зі сходу та півдня України для посіву на 6 тис. га. 

«Працюючи пліч-о-пліч з фермерами, ми бачимо, які надзусилля вони прикладають, щоб під час вже третього року повномасштабної війни продовжувати сіяти поля та сприяти продовольчій безпеці світу. Тому для Corteva було честю взяти участь у проєкті ФАО та поставити фермерам насіння соняшнику бренду Pioneer®», — зазначила керівниця відділу маркетингу Corteva Agriscience в Україні Олександра Бєлаш. 

У компанії нагадали, що торік у межах партнерської програми з Фондом Говарда Г. Баффета передали близько 8 тис. посівних одиниць озимого ріпаку та 45 тис. посівних одиниць насіння кукурудзи та соняшнику бренду Pioneer® малим українським сільгоспвиробникам з потерпілих територій. 


Для довідки: Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) — це глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка поєднує провідні інновації в галузі, активну взаємодію з клієнтами та оперативне виконання, щоб вигідно надавати рішення для найактуальніших світових проблем сільського господарства.