Україна розвиватиме інфраструктуру на кордоні з Румунією для посилення експорту

21 серпня 2023, 09:58 1258

Україна розвиватиме прикордонну інфраструктуру з Румунією, щоб посилити свій експортний потенціал.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю румунському телеканалу Digi24.

«Ми працюємо над відновленням роботи чорноморських коридорів для експорту українського зерна та іншої продукції. Вже маємо успішний приклад роботи такого коридору — перший контейнеровоз прибув у Туреччину. Для посилення експортного потенціалу Україна буде залучати наших партнерів та активно розвивати прикордонну інфраструктуру з Румунією, а також Дунайський портовий кластер», — написав Шмигаль у Telegram.

Він наголосив, що російські війська намагаються зірвати експорт українського продовольства і цим ставлять під загрозу світову продовольчу безпеку.

«Ми сподіваємося, що експертні консультації та спільна робота дозволить відмовитись від обмежувальних заходів щодо експорту українського зерна після 15 вересня. Це важливо для нашої економіки та світової продовольчої безпеки», - сказав Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку, який відбувся в Бухаресті 18 серпня.

Сторони також домовилися посилити співпрацю у розвитку прикордонної інфраструктури.

«Ми запропонували Румунії запустити пілотний проект щодо спільного прикордонного та митного контролю на одному із пунктів пропуску. Такі спільні перевірки дозволять суттєво скоротити час проходження кордону», — цитує слова Шмигаля Урядовий портал.