Україна отримала можливість експортувати зерно через Італію

25 квітня 2022, 12:52 1334

Кількість країн, які лібералізують умови для перевізників українського зерна, постійно зростає.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький у блозі на Forbes.

«Всі прикордонні країни відгукнулись на проблему експорту зернових з України до третіх країн і або вже значно спростили процедури оформлення вантажних перевезень, або активно працюють над цим. Зокрема, ліберальні умови для українських перевізників запровадили: Румунія, Словаччина, Угорщина, Литва, Латвія, Естонія, а також Італія, Туреччина, Болгарія, Грузія, Данія, Греція та нещодавно Австрія», — зазначив він. 

Тарас Висоцький також додав, що Міністерство аграрної політики та продовольства України веде перемовини з європейськими партнерами щодо надання допомоги українським аграріям. 

«Низка країн-членів ЄС відгукнулися на наші потреби: Польща пришвидшує проходження процедур на кордоні та транспортування української продукції, країни G7 повністю підтримують створення Україною нових ланцюжків збуту, а Австрія нещодавно зняла обмеження для українських перевізників. Тепер вантажні перевезення територією Австрії можливі без будь-яких дозволів, що разом із попередньо знятими обмеженнями Словаччиною та Італією дає змогу безперешкодно поставляти нашу агропродукцію до Італії та її морських портів», — пояснив він.