Український фермер «годує» Європу чорною ікрою

31 грудня 2016, 09:00 17146

Власник ікорної ферми Bester (Київська область) тримає господарство, у якому вирощують осетра, стерлядь та білугу на відкритому повітрі.

Про це сам фермер Антон Яременко розповів у програмі «Роби гроші», передає «УНІАН».

За його словами, із однієї рибини можна отримати до 10 кг продукту, проте ікру потрібно чекати до 15 років.

При цьому такий бізнес потребує значних інвестицій і окуповується лише протягом 10 років, розповідає власник.

«У нас ікра справжня, із усіма потрібними вітамінами та мікроелементами. Тому вона користується попитом у Європі», — говорить він.

Свою продукцію реалізують через Інтернет та супермаркети, причому, ціна значно нижча від імпортної. За словами Антона Яременко, найбільша складність для цього бізнесу — це його вартість, оскільки запустити стартап коштує близько $1 млн.


Для довідки: у Європі існує дефіцит чорної ікри, наприклад, у Франції він сягає 9 тонн.