Про це повідомляє Рада експортерів та інвесторів при МЗС Украиїни.
Зокрема, до дозволених раніше (пшениці та яблук), було додано 14 типів свіжих ягід, овочів, фруктів, зернових та бобових культур, а також продукцію борошномельно-круп’яної промисловості: цибуля, часник, черешня, картопля, морква, кукурудза, кукурудзяне борошно, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, сорго, соя та горох.
Відмічається, що для експорту до Індонезії зазначених типів продукції, походженням з України, обов’язковим є отримання Сертифікату про аналіз (Certificate of Analysis), який видається сертифікованим індонезійською стороною органом — Одеською прикордонною державною контрольно-токсикологічною лабораторією, із зазначенням граничних показників вмісту пестицидів, мікотоксинів, важких металів та бактерій для кожного типу продукції.
Для довідки: На початку серпня профільні міністерства України та Індонезії підписали меморандум щодо нарощування експорту української сільгосппродукції в Індонезію. Зовнішньоторговельний обіг продукції АПК між країнами в першому півріччі 2016 р. склав $200,7 млн (5,8% зовнішньоторговельного обороту з усіма країнами Азії), в т. ч. експорт в Індонезію української продукції склав $128,3 млн, імпорт з Індонезії — $72,4 млн. Сальдо позитивне і склало $55,9 млн.