Туреччині доведеться захищати український агроекспорт від рф

27 липня 2023, 17:08 5868

Туреччина буде вимушена взяти участь у вирішенні проблеми експорту сільгосппродукції з України Чорним морем.

Таку думку висловив керівник Моніторингової групи Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко у Facebook.

За його прогнозами, НАТО буде й надалі ірраціонально боятися росії.

«рф буде по-знущальницьки реготати над імпотентним НАТО, зупиняти торговельні судна для огляду (обшуку), імітувати повітряні атаки на НАТОвські розвідувальні безпилотники та продовжувати знищувати портові споруди в українських портах (в тому числі на Дунаї), демонструвати мінування підходів до українських портів, а також тягнути час до візиту або телефонної розмови володимира путіна з Реджепом Ердоганом», — вважає експерт.

Коли Туреччина побачить, що Чорне море перетворюється на «російське озеро», на думку Клименка, вона буде вимушена пійти на загострення — тобто спрямувати до українських портів торговельні судна своїх судновласників або, у крайньому випадку, демонструвати свою військову присутність в Чорному морі якимось шляхом.

«До цього турецького рішення (якщо воно буде) для української агропродукції залишиться єдиний шлях — залізниця до європейських портів», — пояснює експерт.