Продовольча гуманітарка знищує українського виробника

10 липня 2022, 12:00 2676

Від активної позиції міжнародних гуманітарних організацій найбільше постраждають дві галузі — виробництво продуктів харчування та фармацевтика.

Про це повідомив власник HD GROUP Борис Шестопалов під час онлайн-конференції «Куди дівати зерно? — Стратегії розвитку галузі переробки зерна в воєнний та післявоєнний період».

«В країну  завозиться десятки тисяч тонн їжі. І лише останній час намітилась тенденція, коли гуманітарні організації, надаючи допомогу переміщеним особам, паралельно акцентуються на покупці продукції всередині країни, у національного виробника. В мене було окреме звернення під час конференції в Лугано до міжнародних гуманітарних організацій, щоб вони концентрували свої зусилля в допомозі населенню, купуючи продукцію у національних виробників», — зазначає Борис Шестопалов. 

За його словами, наразі виробники продуктів харчування відчувають зміщення клієнтської бази від мережевого ритейлу в напрямі економіки розподілу — гуманітарні організації, державні закупівлі для формування пакетів допомоги та забезпечення ЗСУ.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua