Уряд запропонував Катару інвестувати український АПК

15 листопада 2018, 10:55 1853

Україна пропонує компаніям з Катару долучатися до інвестиційних проектів у галузях енергетики, сільського господарства, інфраструктури та інших.

Про це під час візиту до Держави Катар заявив перший віце-прем»єр-міністр України — Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, говориться у повідомленні урядового порталу.

Він окреслив нові можливості розвитку експорту продукції українського аграрного комплексу на ринок Катару та наголосив, що аграрна індустрія в Україні відкрита для значних інвестицій, зокрема, у глибоку переробку екологічно чистої аграрної сировини.

«Україна є одним зі світових лідерів з вирощування зернових та соняшнику, і ми готові до предметного діалогу щодо збільшення експорту продукції АПК до Катару та інших країн регіону на взаємовигідних умовах та довгостроковій основі», — зауважив Степан Кубів.

Він підкреслив, що торговельно-економічна сфера є одним з найбільш перспективних напрямів двостороннього співробітництва між Україною та Катаром.

«За результатами 8 місяців 2018 року українсько-катарський товарообіг зріс на 16,1%, але ці обсяги торгівлі не відповідають наявному у обох сторін потенціалу. Нам слід разом напрацювати дієві механізми та можливості для посилення торгівлі між нашими країнами та розвитку інших перспективних сфер двостороннього співробітництва Україна-Катар», — підкреслив Степан Кубів.