Польські фермери приєднаються до блокування кордону з Україною

21 листопада 2023, 10:28 3310

Близько 100 фермерів з асоціації «Ошукане село» (Oszukana wieś) планують провести триденну акцію протесту на переході Шегині Медика в четвер, 23 листопада.

Про це повідомив Bloomberg Лукаш Мартин, один з її організаторів.

«Фермери були першою групою, яка постраждала. Зараз є транспортні компанії, питання в тому, хто буде наступним», — сказав він.

Водночас голова «Укртрансбезпеки» Євген Зборовський заявив, що вимоги протестувальників неможливо виконати, пише «Польське радіо».

«Тисячі українських перевізників заблоковані в Польщі й не можуть нормально здійснювати перевезення. Вимоги протестувальників ультимативні, вони ніяк не можуть бути виконані. Ідеться про 180 тисяч дозволів, що неможливо, адже це рівень до повномасштабної війни, коли в нас було більше видів транспорту, зокрема багато товарів перевозилося морем», — пояснює Зборовський.

Посадовець додав, що потрібен товарообіг, провезення зброї, тому що це запорука сильної української економіки. Стан, що склався зараз, — удар по ній. Уже десять днів українські вантажівки стоять на території Польщі. Черга розтягнулася на десятки кілометрів.