Блокада кордону: Україна та Польща готують позови на страйкарів

20 листопада 2023, 13:25 1343

Україна та Польща готують позови щодо відшкодування збитків, завданих блокуванням прикордонних автомобільних пунктів пропуску через мітинг польських перевізників.

Про це у телеефірі заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

«Ситуація фактично критична, і сьогодні ми говоримо про те, що маємо юридичну підтримку уже в Польщі. Адвокати отримали два завдання. Перше — якнайшвидше розблокувати ситуацію. Друге завдання — з’ясувати, хто винен і хто буде сплачувати ці збитки. Ми над цим працюємо разом із нашими колегами», — сказав він.

Володимир Балін висловив упевненість, що ці позови будуть подані найближчим часом.

«Перевізники уже готують позови. І є польські юристи, які готові в Польщі ці позови подавати до страйкарів», — сказав він.

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників зазначив, що зараз з'ясовується інформація, хто дав дозвіл на проведення акції на кордоні та на яких підставах. І все це ляже в основу позовів. 

Як повідомив заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач у Facebook, страйкарі не пропускають гуманітарні вантажі.

«Очевидно, що заяви про пропуск гуманітарної допомоги і небезпечених вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять у чергах. Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам з міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється із заявами про безперешкодний перетин таких вантажів», — додав він.